Pamatakurss vīna kultūrā

Ar mērķi attīstīt vīna kultūru Latvijā divreiz gadā Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija rīko profesionālus vīna kursus. Izmantojiet iespēju iegūt zināšanas no Latvijas labākajiem vīnziņiem.

Kursa ilgums ir 12 nodarbības. Nodarbības notiks vienu reizi nedēļā, tās ilgums ir 2,5 - 3 stundas.

Katrā atsevišķā nodarbībā tiek degustēti 5-7 vīni.

Nodarbību laiks: 18:00 - 20:30...

 

2019.gada rudens-ziemas kurss

23. septembris Einārs Zalcmanis
Nodarbība –Vīna glabāšana, degustācija un novērtēšana
30. septembris Agnese Meiersone
Dabīgais vīns un tā iegūšana
07. oktobris Aigars Lukstiņš
Francijas vīna reģioni
14. oktobris Gints Sniedze
Stiprinātie vīni
21. oktobris Gints Sniedze
Dzirkstošie vīni
28. oktobris Aigars Lukstiņš
Vācija & Austrija
04. novembris Romans Komars
Klasiskā Itālija
11. novembris Romāns Komars
Spānija un Portugāle
19. novembris Raimonds Tomsons
Jaunās pasaules sarkanvīni*
* Jaunās pasaules vīna zemes, to klimata un vīndarīšanas īpatnības un vadlīnijas. Populārāks vīnogu šķirnes.
25. novembris Jānis Kaļķis
Ēdienu un vīnu saderības pamatprincipi *
* Vīna un ēdiena harmoniskā saskaņa, saderības pamatprincipi un likumi.
02. decembris Raimonds Tomsons
Vīna serviss restorānā un analītiskās degustācijas principi*
* Vīna pasniegšana, servēšana, dekantēšana un uzglabāšana. Komunikācija ar viesiem.
09. decembris Gints Sniedze
Ieskaite*
* Tests teorijā un “aklā” degustācija.
nosūtīt pieteikumu