Pamatakurss vīna kultūrā

Ar mērķi attīstīt vīna kultūru Latvijā divreiz gadā Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija rīko profesionālus vīna kursus. Izmantojiet iespēju iegūt zināšanas no Latvijas labākajiem vīnziņiem.

Kursa ilgums ir 12 nodarbības. Nodarbības notiks vienu reizi nedēļā, tās ilgums ir 2,5 - 3 stundas.

Katrā atsevišķā nodarbībā tiek degustēti 5-7 vīni.

Mācību maksa par visu kursu (ieskaitot vīnu izmaksas) – 300 EUR. (LVA biedriem 20% atlaide)

Nodarbību vieta: Restorāns “NEIBURGS”, Jauniela  25/27, RĪGA

Viena  nodarbība (Vīna serviss) notiks restorānā "Vincents".

Sarakstā minēto nodarbību kārtība var tikt mainīta

Nodarbību laiks: 18:00 - 20:30...

 

 

 

18. februāris Einārs Zalcmanis
Ievada nodarbība*
* Vīna glabāšana, degustācija un novērtēšana
25. februāris Agnese Meiersone
Dabīgais vīns un tā iegūšana*
* Vīnogu uzbūve, kultivēšana un audzēšana. Vīna stili un to ražošanas procesi.
04. marts Aigars Lukstiņš
Francijas vīna reģioni*
* Franču vīna darīšanas kultūra, likumdošana, klasiskās vīnogu šķirnes un slavenie vīna reģioni.
11. marts Gints Sniedze
Stiprinātie vīni*
* Stiprinātu vīnu izcelsme, slavenākie veidi un to ražošanas īpatnības un pasniegšanas pamatprincipi.
18. novembris Gints Sniedze
Dzirkstošie vīni *
* Dzirkstošu vīnu daudzveidība, dažādas ražošanas metodes un stili.
25. marts Aigars Lukstiņš
Vācija & Austrija*
* Vācijas un Austrijas vīna reģioni un tās klimatiskas īpatnības. Klasiskās vīnogu šķirnes un vīnu klasifikācija.
01. aprīlis Romāns Komars
Klasiskā Itālija*
* Vīna darīšanas kultūra Itālijā, likumdošana, vietējas vīnogu šķirnes un galvenie vīna reģioni.
08. aprīlis Romāns Komars
Spānija un Portugāle
15. aprīlis Raimonds Tomsons
Jaunās pasaules sarkanvīni*
* Jaunās pasaules vīna zemes, to klimata un vīndarīšanas īpatnības un vadlīnijas. Populārāks vīnogu šķirnes.
29. aprīlis Jānis Kaļķis
Ēdienu un vīnu saderības pamatprincipi *
* Vīna un ēdiena harmoniskā saskaņa, saderības pamatprincipi un likumi.
13. maijs Raimonds Tomsons
Vīna serviss restorānā un analītiskās degustācijas principi*
* Vīna pasniegšana, servēšana, dekantēšana un uzglabāšana. Komunikācija ar viesiem.
20. maijs Gints Sniedze
Ieskaite*
* Tests teorijā un “aklā” degustācija.
nosūtīt pieteikumu