Peter Liem meistarklase
5. augustā, plkst 11.00 Rīgā, Wellton Riverside SPA Hotel  notiks šampanieša meistarklase Comparison of Champagne terroirs: Côte des Blancs vs. non-Côte des Blancs ar pasaules līmeņa ekspertu Peter Liem. Vietu skaits uz meistarklasi ir ierobežots, tādēļ pieteikumus vēlams iesūtīt pēc iespējas ātrāk, bet, ne vēlāk kā 28.07.
  • Juridiskie biedri uz šo meistarklasi var pieteikt līdz 3 dalībniekiem. Ja būs iespēja, pieņemsim vairāk, protams.
Lūgums pieteikties uz meistarklasi tikai tiem biedriem, kuri ir pārliecināti par savu dalību.
 
 
Meistraklase tiek veidot sadarbībā ar Riga Wine&Champagne.
Peter Liem ir viens no pasaules vadošajiem šampanieša apskatniekiem un autoriem. Meistarklases laikā meklēsim atšķirības Chardonnay un Pinot Noir šampaniešos no Côte des Blancs un ārpus Côte des Blancs reģiona, šķetinot Šampaņas unikālā teruā labirintus.
 
Īsumā par Peter Liem: Skolojies pie Martine Saunier, Kalifornijā tirgojis vīnu, 90. gadu beigās sācis aktīvi rakstīt par vīnu, samīlējies Šampaņā, pārcēlies uz Šampaņu, kļuvis par insaideru, izveidojis pasaules, iespējams, izsmeļošāko šampanieša ceļvedi champagneguide.net, publicējies visos pasaules prestižākajos vīna izdevumos, par to saņemot balvas (t.sk., prestižo Louis Roederer balvu), spītējot tirgus likumiem izdevis grāmatu par vīnu pasaules dinozauru — heresu, kā arī savu pirmo grāmatu par šampanieti. Kopā ar Daniel Johnnes dibinājis La Fête du Champagne festivālu, kas ASV notiek Ņujorkā un Losandželosā.  Pītera Liema jaunākā grāmata Champagne: The essential guide to the Wines, Producers, and Terroirs of the Iconic Region (2017) izpelnījusies nedalītu kritiķu un šampaniešmīļu atzinību: James Beard Foundation Cookbook Award (2018), André Simon Drink Book Award Winner (2017), International Association of Culinary Professionals Cookbook Award for “Wine, Beer & Spirits” (2018).